Halaman

Peminat Setia ku..

Selasa, 11 Ogos 2009

Set Bersalin Pilihan Aku HPA...


Aku ngah pening nk pilih set bersalin mana yg nak aku guna nanti.
Panda pun sibuk tanya nak guna set apa.
Panda cakap masa dia ngah kayO baik bgtau nk guna set apO.
Heee..al-maklum la gaji x seberapa.
Akak aku ada bg cdangan aku guna produk yg slalu dia guna bila dia mgandung.
Produk amway..Tapi yg x tahannya produk 2 RM200lbh..

Orang ckp klu bab2 utk kesihatan nih kita x blh berkira.
Aku faham dan setuju sangat.Tapi klu ada lg produk yg murah dan sama
kebaikannya dgn produk yg mahal 2 apa salahnya kita pilih yg murah kan?
Lagi pun byk lg keperluan yg msti aku sediakan utk baby.
Aku pun x nk bebankan panda.Aku tahu klu aku ckp nk apa pn dia msti akan ada kn.
Tapi aku sbgai isteri kna cuba faham keadaan dia.

Produk HPA yg aku beli nih lengkap dgn semua keperluan ibu dlm pantang.
Cuma tak sekali ngan bengkung.Klu nk gunakan bengkung aku kna beli asing plk.
Memandangkan akak aku dh ada bengkung aku ingat nk pinjam dari dia ja.

Nie lah set bersalin 2.
Harap2 pilihan aku x salah.

Memandangkan aku bakal menjadi seorang ibu buat anak pertama aku.
Banyak persedian yg perlu aku buat utk myambut kehadiran org baru dlm hidup kami.
Persedian bukan saja dari segi keewangan,mental & fizikal.
Persedian dari segi pengetahuan pn penting.
Oleh itu panda selalu suruh aku baca apa saja bahan bacaan yg blh mnambah pengetahuan
aku tentang cara2 utk mnjadi seorg ibu.

Aku cukup terharu dapat seorg suami seperti panda.Panda belikan aku sebuah buku bertajuk
PENJAGAAN ibu & bayi.Buku 2 byk membantu aku dlm memahami
tanggungjawab sbg ibu.
Buku itu jgk lengkap dgn pelbagai maklumat dari awal kehamilan sehinggalah
berlaku kelahiran.

Untuk ibu2 yg mengandungkan anak yg pertama.Aku syorkan membeli buku ini byk
bnda yg dpt ibu2 ketahui.

Nie lah buku 2.


1 ulasan:

acik_cute berkata...

yea..bestnya nak bb gak..eh..dan2..hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...