Halaman

Peminat Setia ku..

Ahad, 26 Julai 2009

Minyak Selusuh..

Hari jumaat aku balik tido kat umah mak aku kat Felda Bukit Tangga.
Mak nak ajak aku ngan panda ambik minyak selusuh hari sabtu nih
kat kampung Tualang.
Bila sampai ja kat rumah Pak Majid nmpak byk gilO keta kat halaman umah dia.
Nih menunjukkan ramai org yg nk berubat dan lama la kami kna menunggu.
Lama jgk tunggu giliran akhirnya tiba jgk giliran kami.

Pak majid : Yerr...ada msalah apa..?
Mak : Nak mintak pak majid buatkn minyak selusuh
untuk anak nk bersalin bln 8 nih...
Pak majid : O00OO..blh..
pak majid ambik sebotol minyak
dan nmpak jelas mulot pak majid terkumat-kamit mmbaca doa.
pak majid berpesan "mula mlm nih baca doa yg pak majid bg 2.
ambik minyak nih sapu kat perut buat 3 line".
"klu nk bg laki kita rasa pn blh sapu minyak kat perot dia"
nanti bila dia rasa lenguh2 maknanya budak nk kluar dh la 2".
"Nanti bila dh sakit masa sampai kat hospital minum cikit minyak nih"
"Pantangnya kena ingat sampai kat hospital baru minum".
"Bukan apa klu minum awal pak majid takot x dan nk smpai hospital plk"
Mama Panda : aku hanya mejadi pendengar yg setia..
Mak : Alang ingat malam nih buat apa yg pak majid kata tadi.
Mama Panda : ok nanti malam alang buat la...
Mak : Rizal nanti tgk murni sama na.Mak x percaya sgt kat dia.
Bab2 nk mkn ubat nk sapu ubat nih tau sgt dh dia mmang liat.
Mama Panda : Apa mak nih ckp alang mcm 2?
Panda :MySpace Gelak jaat kat aku...


4 ulasan:

@e_da berkata...

mak ida pun dah buatkan air selusuh.. tp tak leh nak minum pun coz my baby sonsang kan.. huhuh

kew_chop berkata...

bestnye, dah tak lama nk jumpe bb dah. moga selamat semuanye yea..

tuchin berkata...

kahkahkah ...

syifa' berkata...

semoga selamat tau dapat baby

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...