Halaman

Peminat Setia ku..

Khamis, 27 Januari 2011

Kisah Semalam..


Kandungan aku dah masuk 4bln cepat ja masa berlalu..aku blm bersedia..
Bersedia @ tak aku kena hadapi jgk..sama seperti klahiran baby pertama aku
Muhamad Muqriz Amjad masa tuh pn aku rasa mcm blm bersedia..
Lagipun anak pertama & pengalaman pertama..
Syukur alhamdulillah ALLAH permudahkan segalanya..

Minggu lepas masa check baby kat klinik nurse ada tanya aku ada rsa pergerakan baby tak?
Aku cakap tak dak pn..Nurse tuh tnya lg betul kerr..tarikh last peOd yg aku bg tuh..
Aku ckp betul la..Nurse sruh aku bring atas katil..then dia uli2 perOt aku ke kanan ke kiri..
Nurse cakap awat x dapat rasa apa pn..slalunya bln dh blh rasa & ada pergerakan baby..
Wahh..ya ka mcm tuh nurse napa saya x rasa pn..
Nurse ckp x perr..bln 2 awk p check kat klinik changloon..

Ades nurse bln 2 kn lambat lg kalau ada apa2 mcmna..betoi ka baby ok nih..
Aku rasa sgt risau..balik dri check perOt aku terus cari maklumat tentang
perkembangan bayi nih yg aku dpt...

Minggu ke-16. Kehamilan puan kini sudah hampir 4 bulan. Pada masa ini badan kita perlu sentiasa sihat dan bertenaga. Bayi puan telah terbentuk sepenuhnya dan perlu diberikan nutrien yang secukupnya oleh plasenta. Bayi kita mula menerima nutrien dari plasenta sejak minggu ke-14. Kini bayi dalam kandungan telah mempunyai tulang yang kuat dan dia juga sudah boleh mendengar bunyi-bunyian untuk pertama kali. Bayi juga sudah melakukan pergerakan..

Selesai ja baca artikel nih aku rasa bertambah risau sebabnya aku tak dapat rasa
sebarang pergerakan pn dari baby..
Semalam masa nk tidokan muqriz kami berbaring sama2 atas katil aku cuba tenangkn
fikiran sambil memengang perOt dan aku rasa sperti tgn aku ditolak dri dlm..
YahOOO...adk cpat baby dh gerak..aku ambik tgn muqriz dan letak kan perOt aku..
muqriz terseyum mcm kerang busuk..
Aku jua turut tersenyum lega rasanya dapatlah aku tido lena mlm nih..
Mcm la aku nih jenis yg payah tido heeee....



2 ulasan:

@e_da berkata...

seronoknya murni.. kejap jekan.. tak lama lg jumpa lak baby baru.. meriah

yanmie berkata...

Salam, wah tahniah ye bakal dpt anak ke2 :) btw banyakkan rehat :)

www.yanmieonline.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...