Halaman

Peminat Setia ku..

Rabu, 24 November 2010

Bukak Buku Baru...

Assalammualaikum semua kawan2...

Terima kasih pada semua kerana masih sudi melawat blog murni..
Kalau dtg cini tinggalkan la jejak anda k..
Sudi2kanlah diri anda bagi kOmen utk entry hari nih tima kaseh semua..

Semalam muni balik kerja awal sikit sebab ada temu janji ngan nurse..
Heee..muni mau bukak buku baru..buku apa? ala buku merah tuh la..
Apa tak tau jgk buku apa?
Meh muni kasi tau sila tgk pic di bawah k..


Nih la buku merah tuh buku utk ibu mengandung..sekarang kandungan muni
udah 2bln dan dijangka muni akan melahirkan baby ke2 pada bulan 7 tahun depan..
Tahun depan berkemungkinan kita akan berpuasa pada 1 Ogos 2011.
Harap2 muni dapat berpuasa seperti biasa dah serik mganti puasa sebulan masa
pantang melahirkn muqriz dlu..
Bukan apa x best org lain x puasa kita ja puasa x semangat keh3..
Kalau sama2 berpuasa baru la semangat tuh berkobar2 sikit..

Muni kalau p klinik benda wajib yg muni mesti buat ialah menimbang berat badan..
Tapi memang klu p check perot berat badan mmang akan diambil..
Bila naik ja atas penimbang tuh terkejut sgt..sbb berat badan muni turun..
Dari 54.8kg tinggal 47.5kg lebih kurang 7kg hilang..
Muni harap lepas nih berat muni akan bertambah mengikut kesesuaian ibu mengandung..
Kalau tak naik jugak alamat kena pOk pet ngan nurse la..


Belum pun masok 4 5 6 bulan kaki dh nampak mcm mOntOk kan..

Selain dari berat badan yg aku risau time ngandung adalah Hb darah..
Semalam masa check 13.9 macam sipi2 ja tuh..
Darah aku x berapa pekat cair ja nk ambik mcm susah sikit & msa cucuk utk ambik darah
aku x berapa suka jgk keh3..sbb aku terkejut masa kena cucuk tuh..
Bukan sakit tapi terkejut ja..nurse slalu marah muni.
Nurse selalu ingatkan muni time cucuk tuh jgn keras tgn...tapi muni tetap akan
rasa macam nk tarik tgn masa nurse nk cucuk. Tak tahu kenapa..

Buku merah udah, berat badan udah, check darah udah, last sekali muni dapat
2 3 bungkus koleksi ubat yg mesti muni makan..
Uhuk ubat apa boleh buat utk baby kena la makan..
Ngan ubat muni tak berapa gemar tapi bab nih kena makan jugak..

TengOk ubat terus dOwn heee...

Siap ja buat semua kami pun balik rumah. Balik umah ngan mukO yg x berapa nk
elok mengenangkan ubat2 yg muni kena makan teruk tau muni nih klu ngan ubat..
Sib baik muqriz x ngikut peel ibu dia klu x jenuh nk pujuk..
Sampai ja kat umah dengan hujan yg agak lebat tapi tetap dengar sedikit riuh kat
umah muni.
Rasa pelik sikit sbb umah kami jarang riuh masok ja dlm umah rupa2nya kakak ipO
yg dok a.star mai umah ngan anak2 dia sbb tuh umah riuh.
Mana taknya anak2 tau dah memang riuh klu berjumpa..
Tapi ibu2 lagi tak kalah ngan gelak hilainya haaaa....bila gelak bgabung 2 mcm nk
pecah umah keh3.. ampOn kak ipO bukan mgata nih nak bercerita ja..heee..

Yang bestnya kak ipO muni bikin roti bOOm kot ka roti arab entah la muni pn x pasti..
Sudah ja mandi terus makan roti siap ngan kuah lg..memang best la..kuah gulai daging..
Kak ipo cakap roti utk mak buyOng geh3..


Nih la rupa roti tuh..thank kak teh nanti buat lg k..
Rasa roti nih sedap sgt kalau bukak kedai mesti laku punya..
Bukan nak kipas memang betoi sedap..kalau x caya..tengok pic kat bawah..


Muqriz pun suka sampai 2 biji dia makan..

4 ulasan:

cik zita berkata...

tak sabar tunggu masa itu..sabar cik zita thn depan ja lagi..hahaha :p

@e_da berkata...

wahhh best la dah ada buku baru... hehehehhe

LyNn HaMzAh berkata...

lynn x buat pun buku lagi...insyaallah dalam minggu nie nak pergi buat la...

ch0ch01ic berkata...

waa...xdan nak ligan muni la gini.
nurse yg dok pot pet kat muni 2 kak muni ka?pot pet balik kat dia.

masa pegnen klo xmo mkn ubat klinik p beli obimin.semua dh ada dlm 2.instead mkn 2 3 biji,mkn sebiji ja.xbusuk ok!huhu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...