Halaman

Peminat Setia ku..

Isnin, 15 November 2010

Rezeki DariNYA....

Rezeki dariNYA..mesti korang ngah fikir rezeki apakah itu kan..
Sebenarnya Muhammad Muqriz Amjad tak lama lagi akan menjadi ABANG....
Murni dah mengandung 2 bulan sangat terkejut tau.. langsung tak dak tanda2
macam mengandung pun cuma 2 3 hari kebelakangan nih rasa sgt2 tak berselera nk
makan walaupun perut ngah lapo..

Aku ingat aku letih sebab tak cukop tido jaga muqriz.
3 hari muqriz demam buat aku tak tentu arah..
Muqriz bernafas sangat laju bila tido plk ada bunyi macam dia susah nk bernafas..
Incik suami plk bagi cadangan raya haji nih nak buat kenduri utk muqriz.
Aku berbelah bagi sama ada nk refer muqriz kat klink @ hospital.
Kalau p hospital mesti muqriz kena tahan kat wad bila kena tahan
mesti 2 3 4 5 hari jugak.
Raya haji dah tak lama nanti kenduri tanpa muqriz pulak..
Dan keputusan yang dicapai aku p klinik dulu tanya pendapat doktor..
Kalau doktor cakap kena p hospital aku akan ikot cakap doktor..
Nasib baik doktor cakap muqriz ok tak ada apa2 masalah cuma demam biasa ja..
Tak cukop ke doktor aku bawak muqriz jumpa Pak Majid..
Dulu masa ngah mengandungkan muqriz aku ambik minyak selusuh kat dia..
Masa pak Majid ngah berubat muqriz pak majid ada cakap..
"budak nih pembawakkan dari mak dia"
Masa tuh aku langsung tak dapat tngkap kiasan Pak Majid...
Alhamdulillah balik dari umah Pak Majid muqriz nmpak bertenaga sikit..
Dah mula nak bermain & bercakap..klu tidak nk angkat tangan pn dia x larat.

Keesokan harinya bila p check kat klinik doktor cakap "tahniah isteri anda dh mengandung 2bln"
Huh mcm x percaya bukan tak terima kehadiran baby. Tapi rasa mcm tak percaya ja
mau x nya dulu msa ngandungkan muqriz aku alah teruk gila kali nih tak dak plk muntah2..
Sampai aku tak sedar aku mengandung..

Orang cakap setiap anak tak kan sama cara pembawakannya sekarang baru aku faham..
Cuma kali nih aku rasa cepat sangat penat sidai baju pun aku penat..
Tapi aku harap aku akan kuat semangat sebab aku punya tanggungjawab
pada anak suami & keluarga mengandung bukan alasan utk tidak melakukan apa2 kerja..

Bila mengandung aku terus teringatkan sesuatu kejadian...sesuatu yang berlaku itu membuatkan aku rasa takut..
Aku harap kejadian tuh tak kan berulang lg..seandainya berulang tObat aku teriyak keh3...



7 ulasan:

cik zita berkata...

tahniah ygg.masin mulut b ngan akak lawak ngan ygg ari tu pasal kfc.minta2 benda tu x jadi lagi.semoga ygg kuat hadapi semua ni.:)

Murni berkata...

Tima kaseh B heee...
Tuh la masa tuh bukan ygg tau lg saja gatai dok melawak ja..
Ades ygg sereyau la B..klu jadi lagi.
Kena mkn bayam byk2 nih nk bg kuat mcm pOpeye heee..

LyNn HaMzAh berkata...

tahniah la preggy lagi...seronok la tgk org preggy tapi x mabuk...macam lynn nie asal makan jer sure nak muntah balik...huhuhu...

Murni berkata...

tima kasih lynn dlu msa baby ptama muni teruk jgk muntah2 minum air kosong pn kuar balik.kali kedua nih alhamdulillah x de la alah sgt smpai 2 bln bru tahu kata mgandung..

@e_da berkata...

wahhh tahniah Murni.. sorry lambat tau.. n wish... bestnya... dah pregnant lg.. muqriz jd abang pulak ye.....

Murni berkata...

thank eida...

chik star berkata...

tahniah. pregy ank ke2.
bestnyee.
:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...