Halaman

Peminat Setia ku..

Selasa, 8 Mac 2011

JELAJAH BLOG KATEGORI IBU

 


Assalamualaikum semua kawan blogger diharap semua berada dalam keadaan sihat & ceria.. Tadi masa ngah sembang ngan kawan2 kat FB aka Geng Hot Mama Blogger ramai jugak yang publish entry tentang contest 
JELAJAH BLOG KATEGORI IBU nih.. Aku pun tak mau lepaskan peluang turut serta menyertai contest nih.. Jom skroll ke bawah..

Perihal Aku..
Seorang isteri kepada incik Rizal Harun kami bergelar suami isteri dah 2 tahun 4 bulan & kini mempunyai seorang putera bernama Muhamad Muqriz Amjad kini berumur 1 tahun 6 bulan. Alhamdulillah rezeki dariNYA insyallah aku akan melahirkan seorang lagi bukti cinta kami pada bulan 7 thn nih.. 
Seorang wanita yang bekerjaya keh3..macam keja baguih sgt plk bunyiknya padahal keja Pembantu Makmal Komputer ja..

Kenangan manis aku sewaktu bergelar seorang ibu 

Sewaktu aku disahkan mengandung untuk anak pertama melihat gelagat incik suami yang sangat gembira & teruja bakal bergelar seorang ayah adalah kenangan manis buat aku ketika bergelar seorang ibu..

Kenangan pahit 
3 minggu muqriz demam dan bila check kat hospital doktor bagitau paru2 muqriz dijangkiti kuman. Muqriz ditahan kat hospital untuk rawatan lanjut. Tiada benda, hal atau pun kenangan yang paling sedih & pahit bila melihat anak yang sangat disayangi meraung kesakitan. Untuk ujian yang satu nih aku sangat2 lemah ia menjadi kenangan pahit dalam kamus hidup aku sebagai seorang ibu..

Kata kata khas buat si suami
Aku isterimu ingin menjadi wanita yg paling kau sayangi tapi aku sedar aku yg kedua 
Aku isterimu ingin menjadi yang terbaik untuk kehidupanmu tapi aku tak mampu untuk lakukan semua itu
Aku isterimu ingin kau tahu yang isterimu sangat2 bahagia hidup ditakdirkan bersamamu..
Aku isterimu hanya mahu dimengerti

Nasihat untuk anak sendiri & anak2 yang berada di luar sana ..
Jadilah seorang anak yang baik..jaga adab sewaktu bercakap dengan kedua ibu bapa & yang paling penting
sentiasa mendoakan kebaikan untuk ibu bapa kerana hanya doa anak yg soleh & solehah dapat menyelamatkan ibu bapa yang sudah tiada..

Harapan kepada anak 
Ibu harap adik akan membesar dengan sihat & menjadi orang yang berguna di masa depan. 
Ibu & ayah sedaya upaya menyediakan apa saja keperluan untuk adik berjaya nanti insyallah.. Sesungguhnya harapan ibu hanya satu ingin melihat adik gembira & bahagia didunia jua di akhirat kelak..aminn..

Nasihat buat si gadis di luar sana
Jadilah wanita sebaik2 perhiasan untuk dipersembahkan kepada suami tersayang..
Jadilah sekeras batu karang walaupun pada zahirnya sangat rapuh
Jagalah maruah keluarga..

13 ulasan:

Siti Nurhayati Dollah berkata...

Selamat Berjaya kak..

Pstt.. belum jatuh kategori ibu tapi kalau ibu saudara aci tak ^_^ huhu

mas.saari berkata...

singgah dari segmen BA
semoga menjadi ibu yang tabah dan sabar dlm mendidik anak2

Mamamya berkata...

salam kenal dari blog ben...:) semoga kita sama2 menjadi ibu yg mithali..amin.

Murni berkata...

tq yati..
rasa2 akak kn ibu saudara mcm x lepas
ja keh3..

Mas
terima kasih sudi bkunjung ke blog
muni..insyallah muni akan kuatkan smangat utk itu..

Mamamya
Salam kenal jua utk mamamya tima kaseh sudi mlawat blog muni..
aminn..

Warna Warni Kehidupan berkata...

dari blog BA...melawat ibu2 yang comel2 ini

Sal Saari berkata...

salam perkenalan..dr segmen Ben Ashaari

pRiNCe berkata...

entry yg sgt bagus...
thniah ye...:)

sy ni newbiee lagi...
jom bce info mnarik tentang petua orang2 tua untuk jga kecntikan tubuh badan...laki n pmpn..:)

shah-kayrul berkata...

salam kenal...terjah dari blog ben dan follow...

hati ibu mana la tak susah bila anak sakit...tersentuh hati baca kisah muqriz tue

Diari-Selebriti-Mama berkata...

singgah dari segmen BA.
slmt bknalan.nice blog!dah follow^^
kesiannya muqriz sampai 3 minggu demam..lama.
jemput ziarah blog http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-kategori-ibu.html

cik yuz berkata...

keep on blogging hot mama :)

Warna Warni Kehidupan berkata...

terjah dari blog BA...best baca pengalaman ibu2 yang comel2 belaka ni

rizaros berkata...

salam pkenalan.. datang dari blog abg ben :)
jom follow sy jgak, untuk smangat berblog n kongsi info ttg mommy..hehehe..
rizaros.blogspot.com

atie @ ejay berkata...

salam kenal dr segmen en.ben:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...