Halaman

Peminat Setia ku..

Isnin, 14 Mac 2011

Jumaat & Sabtu

Seperti biasa bila tiba jumaat ngan sabtu kalau tak dak apa2 plan aku akan balik umah mak aku tapi sabtu minggu nih banyak kenduri yg wajib dihadiri 3 umah ja pn.. 
 Pagi nih x best owh..kena bgn awal masak bihun gOreng untuk incik suami & anak2 buah kampung. Mereka mengadakan gotong royong kat rumah pak cik tua yg tinggal sendirian.
Hari jumaat aku lepak kat umah MIL ja best hari nih tak payah masak sbbnya ada jiran buat kenduri arwah. So hari jumaat adalah hari rehat2 yang tak la rehat sgt rehat msk ja penat tetap jugak melayan Muqriz. Haish..budak2 pelikan mana la lepa dpt kuasa & tenaga yg byk bila boleh main smpai tak mau stop.
Kalau tak bg tidoq sampai ke mlm la asyik main penat melayan muqriz tapi seronok sgt dpat habiskan byk masa dgn muqriz. Kalau hari ahad hingga khamis masa sgt terhad blik kerja aku sibuk buat kerja2 umah.

Sekarang klu nk ambik gambaq muqriz dh x payah susah2 sruh senyum nampak ja kamera terus muqriz posing.
  
Hari sabtu kami menghadiri kenduri kawen yg pertama kat aloq staq kampung kubang siam..
Menu kat umah kenduri pertama best la jugak siap ada charkOteaw lagik..aku makan agak byk kat sni..
Sudah ja makan kami bertolak ke jeniang umah abg ipO aku adik pompuan dia kawen. Sadis tak dapat tengok pengantin  : (  Perot kenyang lagik aku mkn laksa ja..

Tengok2 dia dh tahu nk pandang kamera..

 Selesai ja makan kami bertolak balik muqriz melalak sebab berpisah ngan tok wan dia.. ada lg satu kenduri
umah kawan incik suami kat jitra..tapi baru setengah jln incik suami ckp tak mau p kenduri umah kawan dia.
Heee..nih mesti incik suami takot lambat sampai umah sebab pkoi 9mlm kami nk p tengok bola kat Stadium Utama Perlis.. Perlis Vs Felda United. Sampai umah dlm pukoi 7mlm bersiap laju dan terus pecut ke stadium..

muka baru bagun tido..
Dari pagi sampai ptg muqriz tak tido, masa on the way ke stadium muqriz terlelap tuh pn tak lama bila smpai ja kat stadium terus dia bangun..

Sibuk suruh ayah ambik gambaq ..
 Ngah sakan berposing orang kat atas bersOrak gol muqriz punya terkejut sampai terlOmpat keh3..
Orang dah habis bersOrak baru dia nk sOrak gOl..ayah bersemangat belikan baju oren untuk muqriz heee..

Muqriz tengok org kat atas bersorak pastuh dia pun tiru jugak..
Pic nih sangat lawak korang tgk gelagat muqriz bersorak tuh macam menari pun ada..
Sudah ja tengok bola dengan kemenangan berpihak kepada Felda United 2-0 yeahhh... Balik singgah kedai mkn jap incik suami ckp dia nk minum tekak kering bersorak..

7 ulasan:

@e_da berkata...

wwahhhh muqriz g tgk bola la.. sok besar blaja main bola k.. kira ok la tu murni leh bawak lg.. hihi

shah-kayrul berkata...

kecik2 muqriz dah tengok bola...bakal pemain bola malaysia nanti nie...

bestnyer rumah kenduri ada charkeowteow...

Murni berkata...

Eida..
dlm rumah dia slalu main ngan ayah dia..bru skali bwak ayah dia dh ckp lpas nih x blh bwak dh..

shah..
Huuu..hrp2 dia x minat bola takot la main bola cedera..
muni tak mkn pn charkoteaw tuh org bratur pnjng..

Mamamya berkata...

yaeyyyyy....Felda united mmg boleh!! wahhhh...byk sungguh kenduri kendara yerk...syok tu makan free..:)

Murni berkata...

mama..
keh3 best kn mkn pree..

fyna berkata...

huhuhu...semangat btol ngn bola sepak...






jom singgah n follow belog saya..
http://inibelogfyna.blogspot.com/

Eyqasara berkata...

alooo... chumelnyer dia.. :) anak kesygn ibu nan ayah.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...